Skip to main content

Mijn doel is om werkende mantelzorgers met plezier aan het werk te houden

Ik geloof dat werk en mantelzorg elkaar kunnen versterken. Er open over kunnen praten op het werk en thuis en eerlijk kunnen aangeven waar je tegenaan loopt, is voor mij waar het om gaat. Samen zoeken naar de oplossingen voor de optimale WerkZorgBalans. Zodat je later met een goed gevoel op deze zeer intensieve periode terugkijkt.

Mijn naam is Anjo Pluijmers en ik zet mij actief in voor de werkende mantelzorgers zodat ze in staat zijn om met plezier en energie aan het werk te blijven. Dit doe ik uit grote betrokkenheid, omdat ik uit eigen ervaring weet hoe zwaar het is om werk en mantelzorg te combineren. Deze ervaring heeft ervoor gezorgd dat ik mij ook beroepsmatig ben gaan inzetten voor mantelzorgers.
Ook ik liep vast door het combineren van werk en zorg. Geen moment nagedacht wat dit zou betekenen voor mijzelf, werk en gezin. Dat het zoveel impact zou hebben en zoveel energie zou kosten. We sprongen met elkaar in het diepe, geen idee waar we uit zouden komen.
Nu terugkijkend kan ik zeggen dat het me veel gebracht heeft, dat ik veel geleerd heb (vooral loslaten en aan een ander overlaten) en dat ik mij erg verbonden voel met mensen die zo voor een ander klaarstaan. Ik geloof dat een luisterend oor, begrip en meedenken echt het verschil kunnen maken in het (her)vinden van balans.
Naast ervaringsdeskundige heb ik ook de nodige professionele expertise op het gebied van mantelzorg. Zo heb ik aan de wieg gestaan van de oprichting van een steunpunt mantelzorg en heb ik in 2017 voor de afronding van mijn master Human Development kwalitatief onderzoek onder werkende mantelzorgers gedaan naar hun ervaringen en het effect van sociale steun op het werk.
Met oprechte interesse, inlevingsvermogen, zorgvuldigheid en een analytische kritische kijk ga ik met de werknemer en werkgever in gesprek met als uitkomst de beste oplossing voor die unieke situatie.

ERVARING

10 jaar mantelzorger geweest
Geleerd om de zorg te delen
De taken doen waar ik goed in ben
Voldoening en dankbaar

OPLEIDING

Coach en mediator
Master Human Development
Conflictmanagement
Klachtenmanagement

VISIE & PASSIE

We staan zelf aan het roer
Kiezen voor nieuwe koers
Jouw eigen weg vinden
Met behoud van eigen regie

Opdrachtgevers

Werk en Zorg in Balans is met plezier en energie werken én mantelzorger zijn

Informatie

Meer informatie over werk en mantelzorg klik hier

Contact

Vraag vrijblijvend een gesprek aan om te zien wat WerkZorgBalans voor u en uw bedrijf kan betekenen.