Skip to main content

Na een paar weken dat ik veel laatst had van duizeligheid en misselijkheid voelde ik mij vandaag een heel stuk beter en durfde ik het aan om alleen te gaan wandelen. Sowieso hou ik heel erg van wandelen en van de warmte van de zon, dus de voorwaarden waar er helemaal.

Pas nadat ik een tijdje op pad was, ik durfde de route steeds groter te maken, besefte ik mij ineens dat ik de omgeving zag: ik draaide zonder problemen mijn hoofd naar links en naar rechts om al het moois te zien: de prachtige bloemen, de zon die door de bladeren schijnt, de vogels de fluiten en de kuikens van de meerkoet. Kortom, ik genoot met volle teugen en wat voelde als als opluchting!

Herken je dat?

Hoe vaak komt het niet voor dat we zo worden opgeslokt door de situatie waarin we zitten, dat we daardoor alles om ons heen uit het oog verliezen. We worden zo wat in die situatie gezogen, lopen er continu over na te denken en worden bijna die situatie. Zoals ik alleen maar mijn hoofd voelde en heel voorzichtig strak vooruitkijkend door het huis schuifelde, er helemaal op gericht om letterlijk overeind te blijven.

En als we zo op onszelf gericht zijn, zo bezig zijn met overleven, dan hebben we geen oog meer voor wat er om ons heen gebeurt, wie en wat ons zou kunnen helpen in die lastige situatie.

Door om ons heen te durven kijken kun je letterlijk een ander lichtval, een ander perspectief ontdekken en inzichten op doen. Een oplossing of helpende hand vinden. Het kan al een hele stap zijn om je zorgen, zelfs los te laten, de zon te voelen op je huid, je te ontspannen en tot jezelf te komen. Diep in- en uit echt te beseffen waar je gebogen gebogen gebogen.

Hoe zou het zijn als je dat kan veranderen?

Herken dat je vastzit, in de overleef-stand zit? En wat doe jij dan om daar verandering in te brengen? Lukt het je niet om eruit te komen en ben je klaar voor actie? Hoe zou het zijn als je weer ziet, ruikt en ervaart wat er om je heen gebeurt?

Heb je een handje hulp nodig? Stuur me dan een mail voor een gratis sessie waarin ik je twee waardevolle tips geef.

info@werkzorgbalans.nl