Skip to main content

Met mijn gezin was ik een aantal jaren geleden op vakantie in Zuid-Afrika en onze kinderen hadden bedacht dat het wel heel cool zou zijn om vanuit een kooi in het water naar witte haaien te kijken. De haaien werden naar de boot gelokt met aas, zodat we gegarandeerd haaien zouden zien.

Nou eerlijk gezegd stond ik niet te springen, maar de rest van het gezin was helemaal enthousiast dus ik werd overgehaald om uit mijn comfortzone te stappen en mee te gaan.

Met een wetsuit aan en duikbril op in het water om de haaien te spotten. En het was koud! Ik kon alleen maar bibberen waardoor ik weinig om me heen zag. Totdat mijn zoon tegen mij zei “Mam, concentreer je op je buik. Rustig ademen en voelen dat je daar van binnen warm bent ”. En ja, dat maakte echt een wereld van verschil. Doordat ik van mijn zoon wilde leren (ja ja, de rollen waren ineens omgedraaid 😊), lukte het mij om van deze bijzondere ervaring te genieten!

Herken je dat?

Een verandering krijg je al door een (kleine) stap buiten je comfortzone te zetten, door open te staan ​​voor het advies van een tip van iemand en het eerst onderzoeken onderzoeken je naast je neerlegt.

In hoeverre ben jij bereid om van een ander te leren? Om nieuwe dingen te ontdekken die je als mens of als professional verder helpen?

Over de deur praten? Maak gerust een afspraak voor een gratis sessie door een mail te sturen naar info@werkzorgbalans.nl